Podcast

Een dierbaar gesprek met Carin

Podcast over verlies, dood en levensgeluk

Een podcast over verlies, levensveranderingen, dood en leven. Deze podcast, met en zonder gasten, gaat over verlies en rouw in de breedste zin van het woord. Levensveranderende verhalen over verlies, taboedoorbrekend, maar het gaat ook over een leven na dit leven en hoe mensen nu in het leven staan.

Daarnaast vertel ik wat verlies heeft veranderd in mijn leven, wat ik er van heb geleerd en hoe ik ook levensgeluk weer kan omarmen. Het gaat ook over het leven vieren en hoe je met zachte kracht goed voor jezelf zorgt. 

Luister de afleveringen hier op deze pagina, op Spotify of bekijk ze op Youtube

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat op Spotify of me volgt.

Lees ook mijn blogs of laat je inspireren over documentaires, boeken en muziek.

Laat je inspireren en luister naar mijn podcast!

In deze podcastaflevering deelt Angela Mulder haar indrukwekkende verhaal over de bijna-doodervaring die haar wereld op z’n kop zette. Ze deelt openhartig haar ervaringen, hoe ze hiermee heeft leren omgaan en hoe het haar leven en werk voor altijd heeft veranderd.

Ze vertelt over het moment dat ze uit haar lichaam trad tijdens een operatie, het zien van een helder licht, en de keuze om terug te keren naar het leven. Maar dat was pas het begin…

In deze aflevering ga ik in gesprek met Marianne Heemskerk over het verlies van haar man. Marianne vertelt openhartig over haar leven. Hoe ze een succesvolle zakenvrouw was, haar baan opgaf om moeder te worden en 4,5 jaar geleden relatief plotseling weduwe werd.

Na het overlijden van haar man is er een onaangename verrassing. De financiën zijn niet op orde, het huis is voor 80% beleend en moet worden verkocht. Samen met haar 3 kinderen verhuist ze naar een veel kleinere woning.

Hoe een traumatische gebeurtenis op 3-jarige leeftijd in het leven van Iris Koorn jaren later leidt tot een burn-out en PTSS.

Over deze gebeurtenis is in haar gezin van herkomst jarenlang niet gesproken en zonder dat ze dit in de gaten had is ze hierdoor emotioneel geremd en verhard geraakt. Iets waar ze in haar leven steeds tegen aan bleef lopen, totdat ze in een burn-out raakte. Ze had de heftige gebeurtenissen uit haar jeugd te lang weggestopt.

In deze podcast vertelt Elsbeth Kuysters over hoe haar dochter Sara er op 17-jarige leeftijd voor kiest om zelf uit het leven te stappen. 

Sara worstelt al een tijdje met het leven, maar bespreekt dat in eerste instantie niet met haar ouders. Dat is niet iets dat je snel doet als je puber bent. Als ze dat wel doet gaan alle alarmbellen af en volgen meerdere behandelingen. 

Als Sara haar doodswens wel bespreekt met haar moeder blijven de behandelingen doorgaan, maar wordt er ook een euthanasietraject in gang gezet. Het lijkt een tijdje goed te gaan, maar dan stapt Sara op een toch nog onverwacht moment zelf uit het leven als ze een weekend bij haar ouders logeert.

Elsbeth vertelt hoe zij en haar man ieder op hun manier omgaan met hun verdriet. maar ook nog steeds gelukkig kunnen zijn. Het heeft haar ertoe gebracht om haar verhaal keer rop keer te vertellen bij lezingen, als steun voor ouders, maar ook om meer kinderen aan te sporen om over hun gevoelens te praten. 

Op 28 januari 1992, kreeg hij tijdens de behandeling voor zijn hernia een hartstilstand. Reanimatie mocht niet meer baten.

(lees je liever, lees dan mijn blog)

Slechts 56 werd jij papa, ik was 26 en had er toch nooit over nagedacht dat ik je zou kunnen verliezen. Papa’s gaan toch niet dood? In deze podcast vertel ik wat de impact is van het overlijden van mijn vader op mijn leven.

Natuurlijk denk ik vandaag weer even aan hem en sta ik stil bij die dag, maar ook de mooie herinneringen.

Liefde blijft bestaan, die stopt niet bij de dood

Roza Boer deelt in deze podcast over femicide, hoe het leven van haar zus stukje bij beetje werd afgenomen door haar man. 

De signalen die Roza zag in het leven van haar zus: een man die langzamerhand steeds meer bezit nam over het leven van zijn vrouw, aan de hand van opmerkingen, gedrag, dwingende controle, geen contact met vriendinnen, geen social media, gecontroleerd worden op haar werk. Haar zus kwam in een isolement en ging aan haar eigen waarneming en gevoel twijfelen. Dingen werden verstopt onder de mantel der liefde. 

De moed om voor uiteindelijk voor zichzelf te kiezen kost haar echter haar leven, haar man brengt haar om het leven en vervolgens ook zichzelf.

Annemarie verliest plotseling haar geliefde man. Het ene moment wenst ze hem goedemorgen, en als ze weer met koffie boven komt ligt hij naar adem te happen. 

Ze hebben alles gedaan, maar na een lange reanimatie blijkt dat hij het niet heeft gered. Annemarie had eindelijk de liefde van haar leven gevonden en nu moet ze al na 7 jaar afscheid van hem nemen.

Margot groeide op met het beeld dat ze later kinderen zou krijgen. Als vervolgens blijkt dat dat niet op een natuurlijke manier kan, je eerst kilo’s moet afvallen en de eerste 2 pogingen op niets uitlopen, wat doe je dan?

Margot kwam zichzelf tegen in dit hele traject en nam het besluit om eerst aan zichzelf te werken. Daarna besloot ze samen met haar man om het ziekenhuistraject niet te vervolgen. 

Wat doet het met je als anderen in je familie- en vriendenkring kinderen krijgen, je op een terras zit en je alleen maar zwangere vrouwen en gezinnen ziet. 

Anja heeft een zoon met een verslavingsprobleem en dat brengt nogal wat veranderingen teweeg in haar leven.  

Wat doet dit met je gezin, wat doet dit met je als vrouw, als moeder. Ze heeft een hele weg afgelegd om terug te komen in haar eigen kracht. Hoe draag je een verslavingsprobleem, hoe ga je om met het gedrag dat je zoon vertoont door zijn gebruik en de verslaving. Iets dat de ene dag zwaarder is dan de andere.